Aktuelt.

Et kartleggingsverktøy som kan løfte ledergruppens resultat

Tenker du av og til at «vi skulle fått litt mer ut av møtene vi har og måten vi jobber på i ledergruppen»? Visste du at dere på en enkel måte kan kartlegge og påvise sammenheng mellom hvordan ledergruppen jobber, og resultatet ledergruppen skaper?
Les mer

Generasjonsskifte, endring av eierskap eller salg av selskap?

Utfordringene i norsk næringsliv er mange – og havnæringene er for tiden ekstra utsatt som følge av endrede rammebetingelser. Men utfordringer kan også bety muligheter. I tider hvor det både skjer endringer og store avgjørelser skal tas, er det ekstra godt å ha med seg en trygg samarbeidspartner. Her kommer vi i Converto inn, og hjelper deg å strukturere, sette kurs og forberede for best mulig resultat.
Les mer

Converto på lag med Norges Roforbund

Da kan vi endelig fortelle at vi nylig har inngått en støttespilleravtale med Norges Roforbund. Denne gjengen er inne i en svært intensiv og spennende tid, og vi ser frem til å være tett på og følge dem fra sidelinjen fremover.
Les mer

Mangfoldig opplevelse som analytiker intern

Gjennom sitt internship har vår nåværende Analytiker intern, Heinrich Bosch, opplevd mangfoldet av arbeid vi gjør i Converto. Heinrich forteller at han har fått delta i et bredt spekter av oppgaver for forskjellige typer kunder, noe som har gitt ham verdifull erfaring og innsikt som ikke kan hentes fra bøker alene.
Les mer

Nytt år, ny avdeling

På samme måte som vi bistår våre kunder til å ta gode, strategiske veivalg, jobber vi også internt med våre egne veivalg og strategier. Det er derfor ekstra gledelig når vi kan starte det nye året med å fortelle om nyheten om at du nå også finner en egen Converto-avdeling i Trondheim. En avdeling som går ut av startgropen med et team som har både nytenking, positiv vekst og verdiskaping på agendaen. Med en dedikert og erfaren leder for avdelingen i Trondheim, får vi også inn verdifull kompetanse og stå-på-vilje til teamet. Vi er med andre ord rigget for et år hvor Converto skal bli bedre kjent med det spennende næringslivet, også i Midt-Norge.
Les mer

Tett på mulighetene på Sunnmøre

I Converto er vårt mangfoldige kollegium satt sammen av en variert gruppe enkeltpersoner med ulike bakgrunner, utdannelser og erfaringsgrunnlag. Noen av våre teammedlemmer har også valgt å flytte til (eller tilbake til) Sunnmøre fra andre deler av landet. Deres personlige erfaringer bekrefter at regionen har flere muligheter enn man kanskje først antar, muligheter som kun blir tydelige når man nærmer seg. Våre dedikerte medarbeidere gjør nettopp dette med stolthet.
Les mer

Vellykket salg av Svein Andresen Habitat AS

Det er mange brikker som skal falle på plass, når en bedrift er ute etter å finne riktig kjøper av selskapet. Heldigvis har vi i Converto både erfaringen og ansatte med god kompetanse på dette området. En av de siste M&A-casene vi har jobbet med, er salget av Svein Andresen Habitat AS i Bergen.
Les mer

Suksessfull etablering av ledende dykkergruppe i Sør-Norge

Vi i Converto AS er takknemlig for at vi fikk legge til rette for en god prosess, da vi fikk bistå til etableringen av en ledende dykkergruppe i Sør-Norge. Etter en grundig og innovativ prosess har vi bistått med sammenslåingen av fem dykkerselskaper for å danne en ny og dominerende aktør i bransjen.
Les mer

Gigantsatsing på gründere

SpareBank 1 SMN etablerer et såkornfond og legger 150 millioner kroner i potten, øremerket midtnorske gründere og oppstartsselskap. – Vi vil gjøre det enda mer attraktivt å etablere seg og satse i regionen vår! forteller de. Vi i Converto i Ålesund skal sammen med CoFounder i Trondheim være med å bistå til arbeidet fremover.
Les mer

Verdiskaping på hjemmebane

Én av arenaene verdiskaping blir videreført gjennom generasjoner, er på fotballbanen. Og det skal vi være med å støtte, når vi førstkommende søndag er kamppartner for det lokale damelaget AaFK Fortuna.
Les mer

Linn Aasestrand i ny rolle

Etter 1,5 år som analytiker i selskapet, går vår dyktige medarbeider Linn Aasestrand nå over i rollen som rådgiver i Converto.
Les mer

Velkommen til Converto, Erlend!

Etter å ha jobbet med rekruttering i rekrutteringsselskapet Headvisor i Bergen, var Erlend Låstad klar for å komme tettere på næringslivet i regionen rundt Ålesund. Erlend startet hos oss delvis i mars og for fullt i april, og vi gleder oss til at både vi og våre kunder blir bedre kjent med han.
Les mer

Vurderer du å selge livsverket?

Gode forberedelser er «halve jobben». Vi hjelper deg å kartlegge ulike retninger, og utarbeider analyser som gir innsikt og fakta for å ha et best mulig beslutningsgrunnlag.
Les mer

Det kan lønne seg å se bedriften fra utsiden!

Nå kan det lønne seg å investere i hjelp til å se bedriften fra utsiden. Velkommen til en uforpliktende prat!
Les mer

Et hav av muligheter

I Converto har vi stor interesse for, mye erfaring og bred kompetanse fra fiskeri- og havbruksnæringen.
Les mer

Utfordringer gir muligheter

Det er turbulente og krevende tider for mange bransjer. Store deler av næringslivet er hardt rammet av økte kostnader for nær sagt alle drifts- og innsatsfaktorer – og har derfor behov for å gjøre nødvendige tilpasninger. Vi har et skarpt blikk for å identifisere nye mulighetsrom – og kan hjelpe din bedrift på veien mot toppen. Velkommen til en uforpliktende prat!
Les mer

Forretningsplanen – et viktig veikart for selskap i alle livsfaser

En forretningsplan er relevant for selskaper i flere forskjellige livsfaser. Den kan brukes for å beskrive en forretningsidé, eller den kan utarbeides for å tydeliggjøre selskapets neste vekstfase – for eksempel. Enkelt forklart er hovedprinsippet gjerne det samme – forretningsplanen sier noe om hvor man skal, samt hvordan man skal komme seg dit. Hvordan utarbeider man en god forretningsplan? Her kan vi i Converto hjelpe deg!
Les mer

Converto som rådgiver i vellykket transaksjon!

Fra 1.oktober blir Moldskred AS en del av Norconsult AS, etter en vellykket transaksjon der Converto har vært rådgiver for Moldskred og eierne gjennom hele prosessen.
Les mer

Velkommen på laget, Lars!

Torsdag 1. september var vår nye analytiker på plass på kontoret i Ålesund. Lars Groven Klausen kommer inn i teamet med en spennende og nyttig bakgrunn. Et godt tilskudd som vil gagne både Converto og våre kunder.
Les mer

Sterk vekst for Converto

Converto hadde i 2021 en omsetningsvekst på nesten 50% i forhold til året før, og omsatte for nær 44 millioner kroner, med et resultat før skatt på 5,8 millioner kroner. Selskapet venter videre vekst i 2022.
Les mer

Hils på vår nye intern, Marius!

Fra juni 2022 har vi fått på plass vår nye Intern Analyst på kontoret i Ålesund. Marius Nilsen har de siste 3 årene studert ved NTNU i Ålesund, og er allerede godt i gang med å bli kjent med sine nye kollegaer i Converto. Vi ser frem til å være en del av utviklingsreisen til Marius det neste året, og ønsker han velkommen!
Les mer

Velkommen til oss, Kristine Mjelde Solevåg!

Fra 1. juni kommer Kristine Mjelde Solevåg inn som ny Office Manager i Converto AS. Hun skal blant annet arbeide med å effektivisere interndriften av de tre operative selskapene våre, noe som også er en av mange oppgaver Kristine trives å jobbe med. Vi ser frem til å bli bedre kjent med Kristine, og tror hun kan bidra positivt inn i teamet vårt.
Les mer

Hva er selskapet verdt?

Converto gjennomfører verdsettelser av selskaper i de fleste bransjer og næringer. Bakgrunnen for denne typen oppdrag er gjerne at selskapets styre/ eiere/ ledelse står ovenfor en viktig beslutning. Det kan eksempelvis relatere seg til kapitalinnhenting, utkjøp av eksisterende aksjonærer, salgsprosesser, oppkjøp eller fusjon/ fisjon. I Converto har vi et team med bred og ulik bakgrunn, som også vet hva som kan være med å øke selskapets verdier i forkant av en eventuell transaksjon. Kristian Tafjord, Analytiker hos oss, forteller mer om hvordan vi jobber når vi skal finne ut hva selskapet er verdt.
Les mer

Converto satser i Bergen!

Converto har en tydelig ambisjon om vekst, og ved vårt kontor i Bergen har vi et kompetent team med bred erfaringsbakgrunn og sterkt engasjement for våre kunder. Teamet ledes med stødig hånd av Tor Christian Bringedal, som kan fortelle mer om hvordan de jobber for å posisjonere Converto i regionen.
Les mer

Vurderer du å ta steget og selge selskapet?

Dersom man vurderer å selge et selskap, er det mye man må tenke over og mange avgjørelser man som bedriftseier skal ta. For å lykkes med et salg og samtidig få solgt til den prisen du ønsker, er det viktig at man starter forberedelsene tidlig nok. I Converto har vi lang erfaring med transaksjoner, og vet hva som skal til for å gjennomføre en vellykket salgsprosess.
Les mer

Vi tar vare på selskapets livssyklus!

Selv om vi i Converto har mange tjenester som kan oppleves som enkeltstående produkter, er det bredden i det vi leverer som gjør at vi hjelper kundene våre å lykkes.
Les mer

3 gode grunner for å bli intern hos Converto!

Hvordan er det å være intern hos oss? Ingrid Christiansen kan, etter å ha vært analyst intern hos oss i ett år, gi deg sine 3 beste erfaringer. Les hvorfor nettopp du skal søke på stillingen hennes!
Les mer

Gir kunnskapspåfyll til deltakerne i Næringsteft

Converto stiller med mentor til gründerkonkurransen Næringsteft, tredje året på rad. Vår veiledning har særlig søkelys på hvordan gründerne lager en god forretningsplan. En viktig del av kompetansereisen deltakerne får med seg.
Les mer

Nye ansatte i både Bergen og Ålesund

Converto er i vekst, og styrker derfor teamet med tre nyansettelser.
Les mer

Gode erfaringer fra digitalt internship

Converto har høstet gode erfaringer fra nye digitale arbeidsformer. Les om vår Analyst Intern som kombinerte internship i Converto med siste semester på NHH.
Les mer

Aksla Rundt for Barnekreftforeningen

Converto har deltatt på løpet "Aksla rundt" til inntekt for Barnekreftforeningen i regi av Danske Bank.
Les mer

Novela satser på batteriteknologi

Anda-Olsen AS utvikler og leverer fremtidens strømforsyningsteknologi designet for krevende forhold og kritiske installasjoner. Nå rigges det for videre vekst med Novela Kapital I som investor.
Les mer

Kartleggingsfunn for bedre lønnsomhet på byggeprosjekter

Converto har den siste tiden ledet et prosjekt for å kartlegge årsakene til den svake lønnsomheten på byggeprosjekter. Nå er resultatene klare.
Les mer

Stolt sponsor av Aksla IL

Converto kan stolt meddele at vi har inngått et samarbeid med Aksla IL.
Les mer

Annerledes-året 2020

Da næringslivet opplevde stor usikkerhet, men også skapte nye verdier og vekst.
Les mer

Novela Kapital investerer i PE Bjørdal AS

Avtalen mellom de to partene gir Novela Kapital en eierandel på 36% i PE Bjørdal AS. Dette er også fondets første investering.
Les mer

Strakstiltak i en krisetid

Hvilke grep skal jeg ta og hvilke muligheter finnes?
Les mer

Se etter mulighetene der andre ser begrensninger

Koronakrisen blir stadig mer krevende for næringslivet. Partner og rådgiver Jan-Inge Sætre, i Converto, råder bedriftsledere til å gjøre gode risikovurderinger, men også se etter nye muligheter.
Les mer

Bedriftsmegling Vest skifter navn til Converto Bergen

Bedriftsmegling Vest knyttes nærmere til nye Converto i Ålesund og skifter navn til Converto Bergen
Les mer

Gratulerer med seier i Næringsteft!

Undervisningsplan.no, en digital innholdsplattform for lærere, ble kåret til vinner av Sparebanken Møres NÆRINGSTEFT.
Les mer

Gjennombrudd for Flowtru

Flowtru signerte 12. februar kontrakt med Stranda Prolog for 3 fiskepumper med ny teknologi.
Les mer

Eierendring i Frøystad AS

Per Frøystad reduserer sin eierandel i fiskeutstyr-leverandøren Frøystad AS, som får inn Geir Johan Bakke som ny hovedaksjonær
Les mer

Converto og MRB slår seg sammen

Bedriftsutviklingsselskapene Converto og MRB samles under samme tak
Les mer