Gjennombrudd for Flowtru

Converto (før MRB) har vært strategisk rådgiver for Flowtru AS. Prosessen ledet til slutt frem til at selskapet inngikk en avtale med Stranda Prolog AS om kjøp av fiskepumper fra Flowtru, i tillegg inngikk de et samarbeid om videreutvikling av pumpeteknologien for skånsom håndtering av fisk.

Flowtru ble etablert i Herøy kommune i Møre og Romsdal sommeren 2018 av Martin Jung Leine sammen med Roar Stenersen (styreleder) og Gisle Vinjevoll Thrane (styremedlem). Det er Martin som står bak ideen til teknologien i Flowtru sine produkt. Siden oppstart har selskapet jobbet målrettet med å ta frem ny pumpeteknologi for havbruksnæringen. Flowtru har utviklet ei fiskepumpe som gjør at levende fisk kan flyttes uten å måtte passere fysiske hinder. Pumpa skal redusere skader på fisken og økonomiske tap for oppdretterne.

I februar 2019 gikk også Oshaug Metall AS i Molde og danske Cavech APS inn som aksjonærer. De er viktige teknologipartnere og har viktig kompetanse som utfyller det de tre etablererne selv sitter på. Oshaug Metall leverer avanserte støypetjenester og komponenter i bronse til pumpene, og Cavech bidrar med analyser av hydrodynamikk og optimalisering av utforming til pumpene.

Stranda Prolog som er ledende leverandør av logistikkløsninger og utstyr til aktører innen havbruksnæringen ser store muligheter i å integrere Flowtru sin pumpeteknologi i nye løsninger som de jobber med å utvikle.

Flowtru deltok i Sparebanken Møre sin etablerer-konkurranse «Næringsteft» i 2019 og ble en av tre finalister. Bedriften har som mål å være et nyskapende miljø som tar frem gode løsninger og skape nye, spennende arbeidsplasser i Fosnavåg med ringvirkninger i resten av Møre og Romsdal.

Converto takker Flowtru og eierne bak selskapet for tilliten som strategisk rådgiver og gratulerer alle involverte parter med en vellykket prosess.