Team

Converto består av et team med kunnskapsrike og erfarne rådgivere og analytikere.
 

jan-petter-1.jpg

Jan Petter Hagen
Managing Partner

Jan Petter Hagen tiltrådte som daglig leder i Converto i November 2017, og kom fra stillingen som Omstillingsdirektør i Rolls-Royce Marine. Hagen har tidligere vært CFO i Stokke AS, samt finansdirektør og verftsdirektør innen Offshore- og Spesialskipsegmentet i Aker Yards/STX. Han har også jobbet innen olje- og gassdivisjonen i Norsk Hydro. I Converto har Jan Petter ansvaret for den overordnede utviklingen av selskapet samt direkte ansvar for selskapets største kunder.

Han sitter som styreleder eller styremedlem i en rekke selskaper i og utenfor Converto-sfæren. Hagen har en Mastergrad fra Handelshøyskolen BI, og har også gjennomført management-programmer ved blant annet Insead, IMD og Oxford.


tom-ivar-1.jpg

Tom Ivar Sætremyr
Senior Advisor

Tom Ivar Sætremyr har vært ansatt i Converto siden 2013. Han har 15 års erfaring fra Nordea hvor han primært jobbet med norske og internasjonale sjømatselskaper, innenfor områdene finansiering, syndikering, restrukturering samt kjøp og salg av eiendeler og virksomheter. Han har også vært involvert i drift av fiskefartøy og oppdrettsselskap i Norge.

I Converto har Tom vært engasjert i prosjekter innenfor forretningsutvikling, strategi, investering, finansiering, restrukturering og transaksjoner. I tillegg sitter han som styreleder eller styremedlem i flere selskaper hvor Converto er involvert.

Tom er Siviløkonom fra Handelshøyskolen BI og Skipsingeniør fra Høyskolen i Ålesund.


christian-1.jpg

Christian Olav Balsnes
HEAD OF BUSINESS ANALYSIS

Christian Olav Balsnes har vært ansatt i Converto siden 2014. Han har erfaring fra Nordea, der han jobbet med finansiering innenfor fiskeri- og sjømatsektoren. Han har også tidligere jobbet i Skandiabanken.

I Converto har Christian jobbet som analytiker på en rekke prosjekter innenfor investering, finansiering, restrukturering og transaksjoner.

I tillegg har han styreverv i flere selskaper hvor Converto er involvert.

Christian har en mastergrad i økonomi fra California State University, East Bay.


lasse-1.jpg

Lasse Viken Kjønstad
Senior Advisor

Lasse Kjønstad begynte i Converto i 2014.

Han har tidligere erfaring bl.a. som Investment Manager i Cubera Private Equity og Vice President, Corporate Finance i SEB Enskilda.

Lasse har betydelig kompetanse innen investeringer i private equity og kjøp og salg av virksomheter.

I Converto har Lasse etablert investeringsselskapet Novela og investeringsfondet Novela Kapital I. Lasse har hovedfokus på eksisterende og nye Novela-investeringer.

Lasse har en M.Sc in Finance fra University of New South Wales, Sydney.


ivar-1.jpg

Ivar Nesset
Senior ADVISOR

Ivar Nesset har mer enn 25 års erfaring fra ledelse og styrearbeid i flere forskjellige bransjer. Fra 2000 til 2011 arbeidet han som CEO i Ship Equip inntil selskapet ble solgt til Inmarsat plc og var SVP i Inmarsat Maritime fram til 2013. Nesset har, siden vinteren 2015, arbeidet sammen med Converto i forbindelse med opprettelsen av investeringsselskapet Novela.
 
Han har tidligere arbeidet i bl.a. Aker, DuPont Conoco, NetCom og TerraMar.
 
Ivar har en mastergrad i ledelse fra Handelshøyskolen BI, i tillegg til teknisk utdanning innen Bygg & Anlegg.


christer-1.jpg

Christer Valderhaug
Senior Advisor

Christer Valderhaug begynte i Converto i 2016. Han kommer fra stillingen som daglig leder i ICD Software etter selskapet ble kjøpt av Seaonics i Vard Group. Han har tidligere 15 års erfaring som rådgiver fra Accenture, SINTEF og Gagn Consulting.


Han har også mangeårig erfaring fra eiendomsbransjen som investor og styreleder.
 
Christer er utdannet siviløkonom fra NHH og Universität Mannheim.


marius-1.jpg

Marius koksvik
ANALYST

Marius Koksvik startet i Converto i 2017. Han har erfaring som analytiker mot det nordiske bedriftsmarkedet for The Royal Bank of Scotland i Stockholm og Oslo, og for Danske Bank i Oslo.

I Converto jobber Marius i hovedsak med investeringsanalyser, finansiering, transaksjoner og rådgivningsoppdrag.

Marius er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI i Oslo og har en bachelor i Business Administration fra Queens University of Charlotte i USA.


kristian-tafjord.jpg

Kristian Tafjord
Analyst

Kristian Tafjord startet i Converto i 2019. Fra tidligere har han blant annet erfaring som analytiker og valutatrader i Norges Bank.

I Converto jobber Kristian hovedsakelig med investeringsanalyse, finansiering, transaksjoner og rådgivningsoppdrag.

Kristian har en mastergrad i samfunnsøkonomi fra Universitetet i Oslo.  


frank-1.jpg

Frank Ove Reite
CHAIRMAN

Frank Ove Reite har arbeidet for Aker og Aker-eide selskaper i årene 1995-2004 og 2009-2019. Frank har hatt en rekke lederstillinger i Akers porteføljeselskaper innenfor sjømat, skipsbygging, oljeservice og investeringer.

Frank var CFO for Aker ASA i perioden 2015-2019.

Tidligere erfaringer inkluderer Glitnir, Paine & Partners (NY, USA) og flere år som styreleder i Havfisk ASA.