Gir kunnskapspåfyll til deltakerne i Næringsteft

Mentorsamling Næringsteft: Gjennom to intense dager i Ulsteinvik, fikk semifinalistene i Næringsteft 2022 tett oppfølging fra mentorene. På bildet: Semifinalist Hanne Sourza med bedriften Mestre AS får veiledning av Christian Olav Balsnes, Leder Forvaltning hos Converto.

Converto stiller med mentor til gründerkonkurransen Næringsteft, tredje året på rad. Vår veiledning har særlig søkelys på hvordan gründerne lager en god forretningsplan. En viktig del av kompetansereisen deltakerne får med seg.

Næringsteft er en konkurranse for gründere i tidlig fase, og årets premiepott ligger på over 2 millioner. 1 million kroner går til vinneren, som den høyst hengende premien. Men i tillegg til at gründerne får muligheten til å få med seg tiltrengt finansiering, får de være med på en vel så verdifull kompetansereise og en unik mulighet til å knytte nettverk. Det er Sparebanken Møre som står bak konseptet, i samarbeid med kunnskapsparkene og flere store næringslivsaktører i fylket - Converto, Vest, Visma, Kvale og Pir.  

En reise mot finalen

Næringsteft er en reise som er delt inn i to faser. I første fase er det lagt opp til samlinger og digitale møteplasser hvor det gis input på fremførelse av en kort pitch, som deltakerne sender inn sammen med en kortfattet forretningsplan til juryen. Ut ifra dette blir 15 semifinalister plukket ut, som deltar videre på mentorsamlinger i den neste fasen frem mot finalen.

Grunnlag for videre utvikling

Converto har de siste tre årene bidratt med kunnskapspåfyll og veiledning på hvordan semifinalistene skal lage en god forretningsplan. Christian Olav Balsnes, Leder Forvaltning hos Converto, forteller hvorfor det er viktig;

- En god forretningsplan er viktig å ha for alle selskaper, både for å validere egen plan for bedriften, men også for å kunne tiltrekke seg investorer, forklarer han. - Og for bedriftene som er med i Næringsteft, som enda er i en tidlig fase, gir dette et godt grunnlag for videre vekst og utvikling av idéen. Å bli utfordret på å lage en god forretningsplan kan ha mye å si for egen forståelse av både styrker og svakheter og gi gründerne bedre retning mot målet, fortsetter han.

I Converto har vi god kunnskap om hvordan man setter opp strategier og lager gode planer for bedriften. Det er derfor en glede å kunne dele dette med gründere i tidlig fase, gjennom en konkurranse av denne typen.

Vinneren av Næringsteft 2022 blir kåret 10. mars, på Sparebanken Møres investorseminar - Børs og Bacalao.