Novela satser på batteriteknologi

Anda-Olsen AS utvikler og leverer fremtidens strømforsyningsteknologi designet for krevende forhold og kritiske installasjoner. Nå rigges det for videre vekst med Novela Kapital I som investor.

-  Anda-Olsen er et lønnsomt og innovativt selskap med både egne produkter og tredjepartsprodukter innen batteri- og strømforsyninger. Vi er veldig imponert over hva gründere og ledelse har bygget opp, sier Christer Valderhaug, daglig leder i Novela.

Novela Kapital I ble opprettet i 2019 og forvaltes av rådgivingsselskapet Converto. På investorsiden står blant annet Sparebanken Møre, Sparebank 1 SMN Invest AS, Camar AS, Gjensidige Nordmøre AS, Converto og en rekke av de lokale aksjonærene i Novela AS.

Ambisjoner om vekst

Nå går Novela Kapital I inn som investor i selskapet og kjøper 43% av Anda-Olsen. Kjøpet gjøres sammen med daglig leder Jon Kjærstad, som har ledet selskapet de siste fire årene. Transaksjonen gjøres gjennom en kombinasjon av aksjekjøp og kapitalutvidelse. Emisjonsbeløpet skal brukes til å realisere vekstplanene til selskapet.

- 2020 ble et rekordår med tanke på lønnsomhet og i 2021 rigger vi oss for videre vekst. Med Novela på laget satser vi på å sette opp farten og øke omsetningen på både systemleveranser og distribusjon, sier daglig leder i Anda-Olsen, Jon Kjærstad. Kjærstad har vært i selskapet siden 2018 og har sterk tro på videre vekst.

På lag med miljøet

Anda-Olsen har lagt ned betydelige ressurser i utviklingen av bærekraftige alternativer for sine kunder. Løsningene bidrar blant annet til redusert klimaavtrykk, reduksjon av drivstoff og økt redundans i kritiske systemer.

- Batteriteknologi er et nøkkelelement i nye energiløsninger og her besitter vi betydelig kompetanse. Dette gir både muligheten til å lagre overskuddsenergi fra fossile energikilder samt at man kan avlaste drift på dieselmotorer, som videre bidrar til lengre serviceintervaller. Økt bruk av IOT-systemer som “Anda Cloud” bidrar også til reduksjon av fysiske inspiseringer samt at man til enhver tid kan monitorere helsetilstanden på systemene og ligge i forkant, avslutter Jon Kjærstad, daglig leder i Anda-Olsen AS.